GÓRA

Miary Kuchenne

Dzisiaj dla ułatwienia gotowania dodajemy miary kuchenne produktów najcześciej uzywanych do potraw. Mamy nadzieję, że informacje będą dla wszystkich przydatne i zniwelują problem precyzyjnych składów w przepisach.Oprócz tradycyjnego odmierzania można także używać miarki kuchennej.

Produkt Szklanka(g) Łyżka(g) Łyżeczka(g)
Mąka pszenna  170 10,2 3,4
Mąka ziemniaczana 170 10,2 3,4
Mąka żytnia 136 8,1 2,7
Mleko pełne 257 15,4 5,1
Mleko zageszczone 320 17,2 6,4
Śmietana kremówka 249 14,8 4,9
Jajko (całe) 50g 3 1
Sól kuchenna 300 18 6
Cukier kryształ 220 15 5
Ryż 225 13,5 4,5
Cukier Puder 200 12 4
Masło 238 14,2 4,7
Olej 236 14,2 4,7
Woda 250 15 5
Kakao 125 7,5 2,5
Miód 356 21,3 7,1
Tarta bułka 120 9 3
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nigdy nie zostanie opublikowany ani przekazany osobom trzecim.

Możesz używać następujące tagi i atrybuty HTML:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>